Drevprovsträffen

Den 23 november var det dags för drevprovsträffen nere i Hylte kommun. En mycket trevlig tillställning. Vi bodde på ett pensionat i närheten av provmarkerna där vi träffades på kvällen för en gemensam trevlig middag. Under middagen pratades det självklart mycket hund. Vi satt ända in på småtimmarna och pratade om vårt gemensamma ämne, intresset för alpenländische dachsbracke.

På morgonen kom övriga domare och alla ekipagen tilldelades sin provruta. Sedan var det dags att släppa hundarna på ett jaktprov. De flesta hundarna som deltog var unghundar och således lite orutinerade. För några av hundarna gick det väldigt bra medan andra misslyckades. Dock är det viktigt att komma ihåg att ett jaktprov är som en vanlig jaktdag och även då kan det ibland bli fel. Det finns nog inte någon hund som lyckas varje gång.

Det var tyvärr ingen hund i år som fick förstapris utan det var ett andrapris som blev bästa prestation. Jag hoppas att detta inte skrämmer hundförarna utan att de provar igen. Många hundar var som sagt unga och inte så erfarna och startades för första gången på jaktprov. Det är helt enkelt inte så lätt för unghunden att jaga på nya jaktmarker efter att ha sovit borta för första gången. Lägg därtill att kanske matte och/eller husse är nervösa vilket gör att hunden märker att det är något som inte är som det brukar. Vi hoppas att denna drevprovsamling kan fortsätta i framtiden. Det är väldigt trevligt att komma ut och byta erfarenheter med varandra.

/ Stefan Modin

Här var provet

2018-01-01T17:58:19+00:00