På grund av ändrade familjeförhållanden behöver jag en fodervärd åt en av mina hundar; en snart 8-årig ADB-tik.

I hemmet är det en rar tjej som vill bli kelad med och vara husets lilla prinsessa, hon gillar fluffiga kuddar att ligga på i soffan och är glad i människor som är goa med henne. Barn har hon inget emot – blir barnen ”jobbiga” går hon undan och lägger sig och vilar någon annanstans. På promenaderna är hon mycket framåt och det är ”drag i kopplet” och nosen i marken, med ett intensivt nosarbete. Jakt och spårning är det bästa hon vet och allt annat är underordnat jakten för henne. Hon får inte gå okopplad.

I jaktsammanhang är hon en duktig drev-hund och hon är även NVR-godkänd. Tyvärr har höger framben fått en smäll (under lek med en större hund), vilket gör att hon kan halta ibland om hon har drev-jagat intensivt. Lugn drev-jakt och eftersök samt promenader är däremot inga problem.

Hon har tidigare haft det ”tufft” och har därmed en viss osäkerhet, varför man måste vara försiktig med henne vid tillrättavisningar och i hanteringen. Hon är skarp i skogen, har en hög integritet och är en mycket bestämd dam, men är förarvek och behöver känna trygghet.

Två fina valp-kullar har hon efter sig, men har nu avlat klart och kommer att kastreras under våren 2019.

Fodervärdskapet avses vara tillsvidare tills någon av parterna uppger annat. Vid enstaka tillfällen kommer jag att låna hem henne.

Du:

  • Har ingen annan hund och tänker inte skaffa någon till hund utöver denna tik.
  • Är jägare, gärna med NVR-uppdrag.
  • Har stor hundvana.
  • Ser hunden som en familjemedlem.
  • Bor företrädesvis i Stockholmsområdet, och har jaktmark/är med i jaktlag.
  • Står för löpande förbrukningsvaror och kostnader.
  • Övertar det strikta hundansvaret avseende skador etc.

Jag:

  • Står för försäkring och vaccination.
  • Har fortsatt det övergripande ansvaret som ägare.

Kontaktuppgifter:

maria.bogedal.oholm@gmail.com