Vinnare av Svenska ADB Klubbens drevprovs-SM 2021 blev Har od Dusaka. Ägare till Har od Dusaka är Nicklas Bergström. Stort Grattis!

Resultat:

1:a på 118p – Har od Dusaka, Ägare: Nicklas Bergström

2a på 107p – Månhöjdens Colt, Ägare: Emil Hernström

3a på 104p – Mellomskogens Athena, Ägare Martin Kandevik

4a på 103p – Workingwess Join, Ägare: Mikael Arvidsson

5a på 98p – Melkerssons Elton, Ägare: Erik Hansson

6a på 98p – Berta Vom Kogelvoitl, Ägare Sten Gert

7a på 96p – Megy Od Njegaca, Ägare Magnus Christiansson

8a på 94p – Ben od Njegaca, Ägare: Marina Jensen

9a på 77p – Dog Posavska, Ägare Said Duracak

10a på 6p – Bleki, Ägare Said Duracak

Har od Dusaka med ägare och domare

Stort tack till:

Till alla domare: Stefan Modin, Magnus Frödell, Mats Andersson, Bo Olofsson, Håkan Karlsson, Britta Hedekäll, Fredrik Jarl, Lena Svensk, Kalle Lieszkovszki och Jack Julin.

Till alla sponsorer: Apelsäter Jakt och Skytte, Lafayette, Prima Dog och Agria.

Till alla markägare och markvisare.

Så var återigen ett SM i drevprov till ända och vilket SM!

Kvaliteten på våra deltagande hundar fortsätter att öka och i år kändes det som ett RIKTIGT bra SM! En hund fick bryta pga sjukdom men samtliga andra tog 1a priser och många tog två. Flera prov resulterade i priser på hare vilket värmer lite extra i hjärtat. Kul även att se hur mångsidiga hundarna är när de vissa tog priser på hare, vildsvin och hjort på samma provdag!

Tävla i drevprov är inte lätt och mycket hänger givetvis på hundens dagsform men även på vilken provruta man får osv. Dessutom så räknar vi om egenskapspoängen till tävlingspoäng vilket gör att det handlar om att få rätt poäng på rätt ställe för att vara med i matchen med. Det var ett riktigt jämt resultat och med de koefficienter som används så avgjorde enstaka egenskapspoäng hela resultatlistan. Mellan plats 8 och 5 skilde det 4 tävlingspoäng.

Ett egenskapspoäng på drevarbete är värt 3 tävlingspoäng och ett egenskapspoäng på lydnad är värt 2 … så det är små marginaler! Mellan plats 4 och 2 skiljde det också enbart 4 tävlingspoäng. Den enda platsen som egentligen var ohotad var 1a platsen som tog hela 11 tävlingspoäng mer än 2a platsen. Vinnaren var förövrigt den som kvalade in på lägsta kvalresultatet vilket också visar hur bra startfältet var!

Flera av Bassetdomarna som var med och dömde sa att “den här hunden skulle jag lätt ta med mig hem!” och “det är precis så här man vill se en hund jobba!” Det är med glädje, stolthet och med stort framtidshopp jag ser tillbaka på SM 2021 och den utveckling klubben och rasen har!

Stolt kommissarie,

Magnus Frödell