Om klubben

ADB ingår i Svenska Schweisshundklubben tillsammans med Bayersk- och Hannoveransk viltspårhund. I maj 2016 blev Svenska ADB klubben en egen rasklubb dock fortfarande under Svshk´s vingar.

Under åren 2009-2018 har registrerats 846 alpenländische, varav 159 är importer. Sedan 1998, då första importen registrerades har 908 hundar registrerats i SKK och detta antal hoppas vi såklart ska öka, helst i lagom takt!

Här hoppas vi att Ni på ett enkelt sätt kan finna information om vår fantastiska ras, Alpländaren! Vårt mål är att vi med samlade krafter, kreativitet, positivism, kunskap och engagemang kan utveckla alpländaren vidare till en suverän kompis i både skog och hem! Då behöver vi bra avelsstrategier, många provdeltagare, seriösa uppfödare med gemensam syn på hur vi vill att våra Alpländare ska se ut, bete sig, arbeta och jaga!