Svenska ADB Klubben

RASSPECIAL – Officiell utställning 19 maj

Svenska ADB Klubben hälsar dig varmt välkommen till årets officiella rasutställning för Alpenländische Dachsbracke 2024-05-19.

Utställningen sköts digitalt i år!

Plats: Böda Sand, Öland

Sista anmälnings- och betaldag: 26 april kl 12.00

Domare: Bengt-Åke Bogren (Domarpresentation finns separat!)

Anmälningsavgifter:

Valpklass (4-6mån, 6-9mån) 250,-

Juniorklass (9-18mån) 400,-

Unghundsklass (15-24mån) 400,-

Öppen klass(24mån – ) 400,-

Jakt klass (15 mån – samt merit för deltagande) 400,-

Championklass (15 mån – ) 400,-

Veteranklass (8 år – ) 250,-

Medlemskap i rasklubben Sv ADB Klubben krävs för samtliga svenskregistrerade tävlande. Anmälan sker via internet: www.skk.se > e-tjänster > internetanmälan

SKKs vaccinationsregler & dopingreglemente (finns på SKKs hemsida) gäller. Stickprov av vaccination kommer utföras under utställningsdagen.

Foreign exhibitors

Enter via SKK entry online: www.skk.se and pay with Visa or Mastercard. If the dog is not in the SKK database, send a copy of the registration certificate/pedigree to compete@skk.se a few days before entering.

Information utställningen:

Gunilla Sandström okejs@hotmail.com 0730652011

Information anmälan:

Anna-Karin Jiderlund dogfixutstallning@gmail.com 0768398898

Domarpresentation

 

Bengt-Åke Bogren boende i Skåne men Östgöte från början. Växte upp med grannens taxar och Vorsteh samt Drever. Fick inte ha hund för familjen men har tagit igen det ordentligt. Uppfödare av följande raser; Pudel, Dalmatiner, Whippet, Mexikansk nakenhund, Chinese Crested samt Dansk/Svensk gårdshund. Den senare har jag fött upp i 25 år. Är inte jägare men flera i familjen är det och har bl.a Slovensk kopov och Gråhund. Tillbringar en hel del tid i skogen tillsammans med mågarna med grisjakt och annat.

 

Jag dömer hela gruppen 4,6,9 och 10 samt delar av grupp 1, 2,5 och 8. Ca 175 olika raser. Dömer alltså endast raser jag känner något extra för! Varit Domare sedan 27 år tillbaka och dömt i Australien, USA, Filipinerna, Tyskland, Holland, Belgien, Estland, Lettland och givetvis de Nordiska grannländerna. Dömer ca 20-25 helger/år.

 

Håller föreläsningar inom anatomi & bedömningsteknik samt föreningsteknik samt en del annat. Har också stort intresse för ras- och specialklubbar och varit ordförande i flera liksom Länsklubb. På ev övrig tid ligger jag i garaget och mekar med bilar och Mc!

 

Ser verkligen fram emot att få döma på er rasspecial och blev mycket glad över er inbjudan!

Väl mött på vackra Öland i Maj!

//Bent-Åke