Svenska ADB Klubben

Årsmöte och Rasutställningen……..

Så har då årets stora begivenhet med Årsmöte och Rasutställning klarats av! Å vilken fantastisk helg det blev. Förutom fantastisk miljö, massor av trevliga människor, god mat och många vackra hundar så hade vi verkligen vädret med oss med strålande SOL i dagarna två! Lördag förmiddag ägnades åt föreläsning av Dan Eriksson som 2017 blev vådaskjuten vid jakt. En föreläsning som kröp under skinnet på oss alla och gav nog en och annan tankeställare för alla att ta med till sina jaktlag. Sedan blev det en god lunch och därefter  Årsmöte. Torbjörn Håkansson, klubbens kontaktperson SKK höll i klubban med bravur! Några nya namn kunde välkomnas in i styrelsen, känn er varmt välkomna! Mattias Lindholm avtackades för sin viktiga tid i klubbens styrelse och som avelsfunktionär, utsågs dessutom av ett enigt årsmöte, till hedersmedlem! Även Erica, Nurhan och Jerker avtackades för sin tjänstgöringstid. Lördagens Middag som avnjöts var helt magisk så ni som inte var med, missade något häftigt . Klubbens lotteri gick igång med många fina prylar, speciellt lycklig var nog en viss grabb för sina skrillor 😊 Vi vet att det sedan var mycket trevligt i stugorna som hade med ADB att göra, vår Pelle gjorde uppskattade house-drops!

Så, efter en skön natts sömn var det då äntligen dags för rasklubbens enda och officiella, årliga utställning. Betydligt färre deltagare i år men några orsaker var att det faktiskt var Pingsthelg och en del andra event som Bröllop mm konkurrerade. Därtill ligger Löttorp på Öland lite ”off” med allt vad det innebär så en eloge till alla som iaf tog chansen till lite ”Minisemester” på detta fantastiska ställe!

Dagens Domare var den mycket erfarne och eminente Bengt-Åke Bogren. Han axlade sin roll med stor noggrannhet, behandlade såväl hundar som utställare med lugnt och tryggt bemötande på alla de sätt. Givetvis blev valörerna i hela skalan men egentligen inte alls konstigt då hundarna är i olika utvecklingsfaser, ålder, erfarna/rutinerade men vi tror alla fick med sig mycket lärdom och kvalité hem. En nyhet för i år var att hela utställningen skedde digitalt i realtid. Det var därför möjligt för alla att se kritiker och placeringar direkt så även ni som inte var på plats, kunde hänga med. Att sedan Bengt-Åke höll öppen kritik blev oerhört uppskattat då det med automatik, ger så mycket lärdom för alla vid ringside 😊 Bengt-Åke uppmanade till att vi måste prioritera fronterna på våra hundar då det var en genomgående dålig/fattig detalj på många hundar så här har såväl uppfödare som hanhundsägare något att verkligen ta till sig. Vår ras ÄR och förblir en arbetande jakthund och då blir framvagnen med front och bröstkorg, synnerligen viktig!

Vilka vann då? Synd nog inga valpar el veteraner med i år så det hoppas vi få se nästa år. Till bästa tik och slutligen BEST IN SHOW utsågs J SEJV-18 SEJV-19 SEV-19 SEVCH FIUCH DKUCH C.I.B DKV-19 SEV-22 SUCH C.I.E Okej´s A Tribute With Friends. Äg Lotta & Niclas Klingfeldt. BEST IN SHOW2 blev J SEVCH Mellomskogens Bolt. Äg Mirek Swartz. BÄSTA JUNIOR blev Astrid SE38486/2023 och Uppfödarklassen togs av Månhöjdens Kennel. Alla övriga resultat finns på katalogsidan (Smoothcomp) och även på SKKs Hunddata inom kort! Vi är redan igång med nästa års upplaga av ADB Helg med årsmöte/utställning så boka i kalendern 17-18 maj 2025 Vilsta, Eskilstuna redan nu så du inte missar 😊

SOLEN hade gjort sitt så hundarna tyckte att nu är festen slut så vinnarfotot blev lite si och så……men vad är väl en Bal på Slottet….:)

Vi säger GRATTIS till er alla och hoppas vi träffas såväl nästa år som på någon av de fantastiska möjligheter som ges innan dess! Ha nu en skön sommar och var rädda om er!

Svenska ADB Klubben

Vi tackar våra sponsorer för deras fina bidrag